Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Vasút sori új óvoda – elindult az elektromos hálózat fejlesztése

2023. március 02.

Lendületet vett a Vasút soron épülő óvodához kapcsolódó elektromos hálózatfejlesztés. Sokáig állt a projekt, de az E.ON vezetőjének február elején írt polgármesteri levél után felpörögtek az események. Az új transzformátorállomás telepítése és a földkábelfektetés munkálatai a mai napon megkezdődtek. Március végéig az érintett járdaszakaszt lezárják, kérjük az arra közlekedők fokozott figyelmét és megértését.

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy az új óvoda építése ütemesen halad, de a Vasút sor elektromos hálózatának fejlesztése elakadt. Az óvoda őszi megnyitása érdekében dr. Göbl Richárd polgármester és a beruházó képviselője közösen kérték az E.ON elnök-vezérigazgatóját a szükséges hálózatfejlesztés mielőbbi elvégzésére. A Vasút sor elektromos hálózatát ugyanis bővíteni kell. Erről még 2021 nyarán adott tájékoztatást az áramszolgáltató. Új transzformátorállomást kell telepíteni és több mint 200 méteres szakaszon új földkábelt kell lefektetni. 2021 szeptemberében megszületett a megállapodás, ebben az áramszolgáltató tavaly novemberi véghatáridőt vállalt, de ez nem teljesült.

Az óvoda építtetője az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a kivitelező cég azonban ehhez igazították a műszaki ütemtervet. Az E.ON (ELMŰ Hálózati Kft.) megadott határidő módosítását kezdeményezte, egy újabb határidőmódosítás azonban már a szeptemberi  óvodanyitást komolyan veszélyeztette volna. Az óvoda építéséhez a város saját beruházásában út- és járdaépítés is csatlakozik, az elektromos hálózatbővítés körülményeinek ismerete a város számára is fontos volt.