Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Véradás Budakalászon

2020. március 11.

Budakalászon 2020.03.16-án 14:30 és 17:30 között a Kós Károly Művelődési Házba várja a Magyar Vöröskereszt a véradókat.

A koronavírussal kapcsolatos óvintézkedésekhez kötődően okkal merülhet fel a kérdés, hogy a betegség hogyan befolyásolhatja a véradást, és ennek kapcsán melyek a véradókat érintő legfontosabb változások.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) tájékoztatása alapján a véradások megtartása az általános megelőző intézkedések betartásával biztonságos, a véradások lebonyolítása nem jelent fokozott kockázatot a koronavírus szempontjából.

 

„Az OVSZ szakmai vezetése nyomon követi és elrendeli a hazai- és nemzetközi útmutatásokat, amelyek a biztonságos vérellátás feltételeit kívánják megőrizni, annak érdekében, hogy az egészségügyi intézmények számára folyamatosan biztosítani tudjuk a vérkészítményeket, amelyek nélkül számos beteg felépülése vagy élete válságba kerülhet” – olvasható a hivatalosan kiadott állásfoglalásban, amely teljes terjedelemben itt olvasható.

 

Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

Egy hónap telt el azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a COVID-19 elnevezésű vírus terjedése nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetnek minősíthető.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhívást, az összegyűjtött alapot pedig a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra, a hatékony tájékoztatásra és felkészítésre, valamint az érintett közösségekkel való együttműködésre fordítják majd.

Az akcióhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott: március 30-ig várja az adományokat, amivel döntően a járványra való hazai felkészülést támogatja majd. Részletek itt.