Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Viharos szél a hét elején

2020. február 10.

A Nyugat-Európát elérő viharciklon hétfőre Magyarország fölé is megérkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőre először csak a dunántúli megyékben, utána azonban már országszerte lehet számítani akár 90 km/órás sebességet is meghaladó, rendkívül erős széllökésekre, mely a Katasztrófavédelem szerint fákat csavarhat ki a földből, vezetékeket szakíthat le, megrongálhatja a házak tetőszerkezetét és közlekedési zavarokat idézhet elő.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása itt olvasható.

Hétfőn erősen felhős, délutántól borult lesz az ég. Főleg a nap második felében alakul ki eső, zápor. A DNy-i szél nagy területen fokozódik viharossá (60-90 km/h),  9 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden szintén erősen felhős idő lesz záporokkal, néhol zivatarral. A szél ÉNy-ira fordul és viharos marad. Hidegfront érkezik. A csúcsérték 10 fok körül alakul.

Szerdán és csütörtökön is gyakran lesz erősen felhős az ég, záporok szórványosan fordulnak elő. Az ÉNy-i szél továbbra is erős lehet. Reggelente kisebb fagyokra, délutánonként +7 fok körüli értékekre van kilátás.