Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

VII. Pilisi Kóstoló – gasztronómiai és kulináris élmények Budakalászon

2019. június 14.

Méltán lehetünk büszkék rá, hogy a programokkal egybekötött városi főzőverseny, a Pilisi Kóstoló mára a kistérség egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát. Idén több, mint harminc csapat méri össze főzőtudását, a vendégek pedig étvágyukkal szavazhatnak a különféle finomságokra. Az idei esemény a jubileumi „10 éves a város” rendezvénysorozat része, ebből az alkalomból a budakalászi vendégeket egy-egy finom ebédre hívja meg a város. 15 órától a népszerű Karinthy-gyűrűs humorista, Badár Sándor szórakoztatja a nagyközönséget utánozhatatlan szóvirágaival.  

Június 16-án, vasárnap a budakalászi háziasszonyok főzés helyett pihenhetnek, hiszen több, mint harmincféle finom étel közül választhatunk a VII. Pilisi Kóstolón. Többek között lesz halászlé, sült malac, zúza- marha- és vadpörkölt, brassói aprópecsenye, valamint smarni (császármorzsa) is. Természetesen mindegyik ételt kedvező áron, tallérokért kóstolhatjuk meg.

Ezen felül a város idén, a település tízedik születésnapjának évében külön meglepetéssel is készül. Minden budakalászi lakcímkártyát bemutató vendég kap egy „ebédjegyet”, amelyet három fogás: szabadon választott leves, főétel és desszert fogyasztására használhat fel. Ezzel szeretnénk minden kedves vendégünknek jó étvágyat és jó szórakozást kívánni!

A programokról:

11 órától a Kamp Kapelle fúvószenekara lép fel, 12:15-től, illetve később, 14:45-től pedig a Pomázi Holdvilág-árok Egyesület nótáit hallgathatjuk meg. 12.30-tól brazil dobshow, majd 13:00 órától Bede Róbert sztárséf szórakoztat bennünket. 15 órától a népszerű stand up komikus, Badár Sándor történeteit hallgathatjuk meg – miután a hasunk is megtelt, szemünk sem marad majd szárazon.  A Folk On 45 akusztikus duó a magyar népzenei elemeket keveri igényes pop-rockkal, műsoruk 14:00 órától kezdődik.  A Kale Lulugyi népi dallamokat játszik, világzenei, jazzes, rockos elemekkel elegyítve – 15:45-től és 16:445-től hallgathatjuk őket. A főzőverseny eredményhirdetésére 16:00 órakor kerül sor. A főként gyereknek szóló kísérőprogramok ez alkalommal sem maradhatnak el: lesznek kézműves foglalkozások, játszóház, kincsmosoda és állatsimogató.

A környezet- és egészségtudatosság jegyében a szervezők lebomló, természetes anyagból készült étkészletekkel, evőeszközökkel, illetve különböző egészségügyi szűrésekkel készülnek. Törődjön Ön is környezetével: használja a tányérokat, poharakat, evőeszközöket többször!

Rogán László polgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta: „Nagy öröm számunkra, hogy a Pilisi Kóstoló kistérségi rendezvénnyé nőtte ki magát és évről-évre egyre több résztvevőt vonz. A rendezvény nemcsak azért lehet sikeres, mert városunk polgárai is szeretik a jó ételeket, azok elkészítését, de közönségen is látni, hogy jól összekovácsolódott csapatokról van szó, ahol budakalásziak főznek budakalásziaknak. Várunk mindenkit szeretettel egy közösségi főzésre, közösségi kóstolásra!”