Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

VII. Pilisi Kóstoló: szorgos kezek, teli hasak, jó hangulat

2019. június 18.

Sült malac, savanyúkáposztás töltött paprika, szármá, azaz szerb töltött káposzta, csülkös pacal, hétvezér tokány, nyúlpaprikás: csak néhány az ínycsiklandó finomságok közül, amelyek az idei Pilisi Kóstolón készültek. Sajnos az ízeket és illatokat nem hozhattuk el, de az ott készült képeket igen. A jubileumi év alkalmából a város minden budakalászi lakost vendégül látott egy háromfogásos ebédre, de tallérok segítségével a további finomságokhoz is jutányos áron lehetett hozzájutni.

A győztes csapat, Flusznik Elemér és Wieszt Károly: „A banda” savanyúkáposztás töltött paprikát főzött, akiknek ezúton is gratulálunk. A szervezők, a Kós Károly Művelődési Ház munkatársai a környezettudatosságra és az egészségmegőrzésre is gondoltak: lebomló, környezetbarát evőeszközöket, tányérokat, poharakat biztosítottak és egészségügyi szűréseket szerveztek a helyszínre.  

Miután jól lakott a város apraja-nagyja, Badár Sándor Karinthy-gyűrűs humorista szórakoztatta a budakalászi nagyérdeműt. A rendezvényen a zeneszó sem hiányzott: a Kamp Kapelle, a Kale Lulugyi és a Folk on 45 is felléptek, de brazil dobshow is színesítette a programot. A főzőversenyen a Polgármesteri Hivatal is képviseltette magát, kollégáink 120 adag bográcsban készült vaddisznópörköltet osztottak szét. Reméljük, mindenkinek ízlett a menü és jövőre újra találkozunk!