Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Villám Lilla: bajnokhoz méltó bemutatkozás az idei első strandröplabda ob-fordulóban

2023. június 23.

Nagyszerűen teljesítettek a budakalászi kötődésű Villám-testvérek a strandröplabda országos bajnokság idei első fordulójában. A Tatán megrendezett viadalon Villám Lilla címvédőhöz méltón szerepelt új párjával, Vaida Beátával és meg sem állt az első helyig. Húga, Villám Csenge Juraszik Patrícia oldalán ezüstéremmel zárta a küzdelmeket.  

A hölgyeknél az első nap küzdelmei után a másnapi elődöntőkben már nem született meglepetés, hiszen a címvédő Villám Lilla, illetve a 2020-as bajnok Vaida Beáta magabiztosan nyert a bravúrral a négy közé jutó, de mindössze 16 éves átlagéletkorú Breuer Mirtill és Kristóf Dóra ellen. Közben a másik ágon, egy végletekig kiélezett meccsen végül a döntő szettben három ponttal az első helyen kiemelt Juraszik Patrícia és Villám Csenge győzött klubtársuk, Windisch Kinga, illetve a tavalyi ob-ezüstérmes Kun Stefánia ellen.

A négy finalista közül hárman korábban nyertek ob-fordulót is, azonban Villám Csenge most jutott először döntőbe (a tavalyi, abádszalóki bronz volt az eddigi legjobbja) és éppen nővére ellen léphetett homokra. Az első játszmában elég nagy volt a különbség a két bajnok javára, a másodikban azonban sokáig jól tartották magukat a Jupáék, de végül ezt a szettet is Vaidáék nyerték. A vadonatúj páros tehát az előzetes várakozásnak megfelelően győzelemmel mutatkozott be, és ha a lányok tovább haladnak a megkezdett úton, akkor a végső sikerre is reális az esélyük.

Ahogy már beszámoltunk róla, az ob-rajt előtti hétvégén a Kőér utcai Budapest Beach Arénában rendezték meg a strandröplabda Nemzetek Kupája olimpiai selejtező budapesti tornáját. A rangos eseményen Villám Lilla és húga, Csenge is ott volt a magyar válogatott tagjaként, és a lányok szépen helyt álltak az erős nemzetközi mezőnyben.

A tatai győztesek: Villám Lilla és Vaida Beáta. Fotó: Facebook/Beach Volleyball Hungary.