Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Villám Lilla történelmi strandröplabdás sikere Olaszországban

2022. szeptember 23.

Történelmi sikert ért el a budakalászi kötődésű Villám Lilla és párja, Szabó Adrienn a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Maratonon. A női páros versenyszámban ugyanis első alkalommal állhattak fel magyar sportolók a dobogó tetejére.

A kétszeres magyar bajnok Villám Lilla és a tavalyi ob-ezüstérmes Szabó Adrienn a mintegy száz résztvevő páros közül kvalifikálták magukat a 32-es főtábla küzdelmeibe, majd ott veretlenül menetelve szerezték meg az aranyérmet. Az eddigi legjobb magyar páros eredmény Bibionéban két bronzérem volt: 2017-ben Lutter Eszter Lakatos Enikővel, egy évvel később pedig Szombathelyi Szandrával állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg utóbbi évben Bálint Melinda, Háfra Dominika és Szabó Dorka a hármas csapatok küzdelmeiben végzett az első helyen.

Már korábban is sokat hallottam erről az egyedülálló versenyről, és ezek után nagy élmény volt részt venni rajta – mondta honlapunknak Villám Lilla. – Szinte minden kategóriában elindultunk, úgyhogy az igazi nehézséget az adta, hogy rohangálni kellett egyik pályáról a másikra. Végül a női párosban eljutottunk a döntőig, és a centerpályán játszhattunk az első helyért egy jó nevű szlovák duó ellen. Óriási volt a hangulat, az összes kint lévő magyar szurkolt nekünk, amire szükségünk is volt, és végül sikerült 2-1-re nyernünk”  

Az olaszországi Bibionéban rendszeresen minden évben tavasszal és ősszel is megrendezik a Beach Volley Maratont férfi és női párosban, férfi és női hármasban, illetve vegyes négyes kategóriában, és a három napos eseményen mindig több száz csapat lép homokra a tengerparton felállított pályákon.

Forrás és fotó: hunvolley.hu