Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Virágos Budai út

2019. április 30.

A város történelmi főútjára, a Budai útra a tavalyi rekonstrukciós és felújítási munkák alkalmával díszfasor és geometrikus vonalvezetésű magaságyások kerültek. A növénykazetták burkolata nem véletlenül mészkő, ezt használták városunk hagyományos építészetében is – a Krisztus utáni első században itt létesült kőbányának köszönhetően. 

A tavaly ültetett galagonyafák mára már szépen megeredtek, virágba borultak. A várostűrő fafaj láthatóan jól érzi magát a központi elhelyezkedésű utca mentén. A fák tövébe árlevelű lángvirágok kerültek, a lila többféle árnyalatában. Az évelő virágok elkezdtek terebélyesedni, ráfutni a mészkőre és üde színfoltokként díszítik a magasított ágyásokat. A mulccsal borított talajmenti ágyásokat és a mészkő virágtartók növényeit is folyamatosan gondoztatja az Önkormányzat. Most törperózsa-bokrok kerültek a levendulák mellé, a levendulák pedig tele vannak friss hajtásokkal a tavaszi megújító metszés után. 

A városvezetés tervezi a Budai út felújításának folytatását, hasonló zöldítését, használható és szép közterületek kialakításával, egészen az Ady Endre útig. Mindannyiunk örömére vigyázzunk környezetünkre, a virágzó ágyásokra!