Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Vizes világbajnokság: holland és olasz diadal 10 kilométeren a Lupán

2022. június 29.

Szerdán a 10 kilométeres versenyszámokkal folytatódott a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyének programja a budakalászi Lupa-tavon. A magyar sportolók ezúttal is mindent megtettek a jó helyezések eléréséért az erős nemzetközi mezőnyben. A hölgyek között Olasz Anna a 6., Balogh Vivien pedig a 17. helyen zárt. A férfiak versenyében Betlehem Dávid az előkelő ötödik helyet szerezte meg, Rasovszky Kristóf menet közben feladta a küzdelmet.

A női mezőny közepes tempót diktált, inkább a taktikai harc volt nagy a Lupa-tó vízében. Olasz Anna a visszafogott kezdés után az élre állt, és a kiváló pozíciót négy kilométerig tartotta. A folytatásban sokáig úgy tűnt, hogy az 5 kilométeren győztes brazil Cunha duplázhat, de nem sokkal a cél előtt német és a holland riválisa is utolérte. Óriási hajrát követően végül a holland Sharon van Rouwendaal csapott elsőként a célba. Olasz Anna a 6., míg Balogh Vivien a 17. helyen zárt.

Az urak versenyében a 19 esztendős Betlehem Dávid két kilométer után a második helyen úszott, Rasovszky Kristóf pedig őrizte a nyolcadik helyét. A tokiói olimpia ezüstérmese féltávnál feladta a küzdelmet, miután egyik ellenfele a küzdelem hevében megrúgta és sérülést okozott neki. Így már csak Betlehemért szoríthattunk, aki újra erőre kapott, feljött az ötödik helyre, és sikerült a verseny végéig megőrizni ezt a pozíciót. A világbajnoki címet az olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg.

Csütörtökön 7 órakor rajtol a férfi-női nyíltvízi 25 kilométeres úszás, ezzel a versenyszámmal ér véget a vizes világbajnokság budakalászi programja.

NŐI 10 KILOMÉTER
1. Sharon van Rouwendaal (holland) 2:02.29.2 óra
2. Leonie Beck (német) +0.5 másodperc hátrány
3. Ana Marcela Cunha (brazil) +0.5 mp h.
… 6. Olasz Anna +9.9 mp h.
… 17. Balogh Vivien +38.6 mp h.

FÉRFI 10 KILOMÉTER

1. Gregorio Paltrinieri (olasz) 1:50:56.80 óra
2. Domenico Acerenza (olasz) +1.40 másodperc hátrány
3. Florian Wellbrock (német) +14.40 mp h.

… 5. Betlehem Dávid + 33 mp h.