Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Víztakarékos eszközök az önkormányzati intézményekben

2023. július 11.

Az energiaárak emelkedése miatt a budakalászi önkormányzat minden olyan lehetőséget megragad, ami a kiadásokat csökkentheti.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy befejeződött a helyi intézmények világítás-korszerűsítési projektje. A több mint 7 millió forint értékű fejlesztésnek köszönhetően megújultak a városi intézmények világítási eszközei: a meglévő eszközöket energiatakarékos fénycsövekre, illetve izzókra cserélték, valamint új, korszerű lámpákat, reflektorokat is felszereltek.

A napokban újabb területen történt előrelépés: a német R.C. Mannesmann GmbH magyarországi kizárólagos forgalmazója olyan, csapra szerelhető víztakarékos eszközöket szerelt be az önkormányzati intézményekbe, melyek segítségével jelentős eredményeket lehet elérni a víztakarékosság területén. Sokat mondó adat, hogy az új eszköz beszerelése előtt egy perc alatt 12 liter víz folyt ki a csapból, ez a mennyiség a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen, körülbelül 3 literre csökken.

A kilenc önkormányzati intézménybe összesen 160 ilyen eszközt szereltek be július 6-án, mintegy 1.8 millió forint értékben. A vízadagolók működésére 24 hónap garanciát vállal a forgalmazó. A szűrőszerkezet évi egyszeri tisztítással, vízkőtelenítéssel hosszabb ideig gond nélkül használható. A beruházás az előzetes számítások szerint várhatóan egy év alatt megtérül.