Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. április 01. szombat | Hugó napja

Hírek

 

Zajlanak az ároktisztítási és vízelvezetési munkálatok a Martinovics utcában

2023. március 01.

A Szentistvántelepi Általános Iskolánál megkezdődött a vízelvezető rendszer tisztítása. A Martinovics utca Széchenyi és a Zrínyi utcák közötti szakaszán dolgoznak, így ezekben a napokban a korábban megszokott parkolási lehetőség nem biztosított.

A munkálatok célja, hogy a padkán és a parkolóhelyek helyek környékén a korábbi vízmegállások megszűnjenek. Az iskola előtti járdán így egy átlagos esőzés esetén nem áll majd meg a víz. A hét első részében az összes gyephézagos betonelemet felszedték a kivitelezők, az eddig kitermelt föld elszállítása megtörtént és folyamatban van a kőfeltöltés. A gyephézagos elemek visszahelyezése mellett kialakítják az iskola kapubehajtóját áteresszel együtt, illetve további árokrészeket és átereszeket is kitakarítanak. A munkálatokat az Önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza.

A munkavégzés idejére az iskola gyalogos bejárata megközelíthető maradt, de a munkavégzés alatt nem lehet parkolni a Martinovics utca ezen szakaszán. Napközben, időszakosan az utca teljes zárására is szükség van, ezt táblákkal, szalagokkal jelzi a kivitelezők. A tervek szerint március második hetében ér véget a munka, addig is kérjük az itt élők és az erre közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.