Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Zebra akció a Kalász Sulinál – Hogy mindenki hazaérjen!

2019. május 15.

Látványos, figyelemfelhívó, közlekedésbiztonsági megmozdulást tartottak ma a Kalász Suli előtt, diákok bevonásával. Korábban az iskolák részére balesetmegelőzési, oktató kisfilmeket is készíttetett az önkormányzat.

A közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosan közlekedőkre irányult a figyelem az elmúlt időszakban. „– hívta fel a figyelmet a Szentendrei Rendőrfőkapitányság. „Évente átlagosan 2500 gyalogost ütnek el Magyarországon, akik közül 150 ember életét veszti.”

A téma fontossága kapcsán az Országos Balesetmegelőzési Bizottság meghirdette a ZEBRA elnevezésű baleset-megelőzési akciót, melyhez Budakalász is csatlakozott. Az esemény célja az volt, hogy rendhagyó módon hívják fel a gépkocsivezetők figyelmét a gyalogos közlekedésre. A gyerekek láthatósági mellénybe öltözve, táblákkal a kezükben vettek részt az akcióban. Rendőrök felvezetésével védelmi vonalat képeztek a Kalász Suli előtti gyalogátkelőhelynél, így állítva meg és késztetve gondolkodásra az autósokat. Az esős idő ellenére rendkívül hatásos volt az akció.

Az üzenet továbbra is változatlan: „Figyeljünk egymásra! … hogy mindenki hazaérjen!”