Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Zöldhulladék égetés rendje

2015. október 07.

500lead6486Ezúton értesítjük a város lakóit, hogy a közterületek rendjéről szóló önkormányzati rendelet szerint:

A lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében a kerti zöldhulladékot (növényi eredetű száraz hulladék) elsősorban komposztálni kell, égetéssel csak a nem komposztálható (nem lebomló)-, illetve a komposztálásra alkalmatlan kerti zöldhulladék (növényi eredetű száraz hulladék) ártalmatlanítható.

A nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan kerti zöldhulladék (növényi eredetű száraz hulladék) égetése ősszel nem, csakis április 15-e és május 15-e között pénteki napokon illetve az önkormányzat által megszervezett várostakarítási napokon megengedett.

Mindemellett itt is felhívjuk a figyelmet, hogy a zöldhulladék kezelésének környezetbarát módja a helyben történő komposztálás, ezzel nem csak a környezetet kíméljük, hanem a vetemények és virágágyások talajerő-pótlását is költségmentesen elvégezhetjük. Arra is fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy az égetés nem csak légszennyező hatású, az égetőhely környékén jelentkező hőhatás a talaj élővilágát, hasznos mikroorganizmusait is károsítja.

Budakalászi Polgármesteri Hivatal