Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Zöldhulladék szállítási információ

2018. május 11.

Az Önkormányzat több ízben is panaszt tett a szolgáltató Zöld Bicske Zrt. felé a rendszeresen késve teljesített hulladékszállítás miatt. A cég elismerte a hiányosságokat és az alábbiakban reagált megkeresésünkre.

„Több olyan utca is van Budakalászon, ahol többször is pótoltuk a gyűjtést és továbbra is van hulladék az utcákon. Rendszeresen látják kollégáink, hogy a napokkal későbbi pótlás után újra kiraknak hulladékot. Kollégáim ígérik, hogy ma, pénteken pótoljuk a szelektív szállítást, szombaton pedig befejezzük a zöldhulladékgyűjtést. Bízom benne, hogy sikerül tartani a vállalást.”

Az erősen kifogásolható teljesítés miatt az Önkormányzat az április 28-i korlátlan zöldhulladék-szállítás díját nem téríti meg.

Emellett a szolgáltató a zöldhulladék szállítási időpontokat is módosította a korábban meghirdetett dátumoktól eltérően. Ezek a Zrt. tájékoztatása szerint 2018-ban a következőképpen alakulnak:

  • május 21-22.,
  • június 4-5, 18-19.,
  • július 9-10., 23-24.,
  • augusztus 6-7., 20-21.,
  • szeptember 3-4., 17-18.,
  • október 8-9., 22-23.,
  • november 5-6., 19-20.

hétfői, illetve keddi napokon a kommunális hulladék szállítási napjától függően.

Azoknál a háztartásoknál, ahol hétfőnként viszik el a kommunális hulladékot, ott a megadott napok közül keddenként szállítják el a zöldhulladékot. Ahol kedden van kommunális hulladék szállítás, ott pedig hétfőnkénti a zöldhulladék szállítás időpontja.

A zöldhulladék  kihelyezése kétféleképpen lehetséges:

  1. a szolgáltató matricájával ellátott zsákban,
  2. a szolgáltatótól vsárolható zöldhulladék gyűjtő zsákban.

A kötegelt ágakra, illetve gallyakra is kell matricát helyezni. A matricákat a szolgáltató postázza ki a díjhátralékkal nem rendelkező  ingatlantulajdonosoknak. A matrica a hulladékgyűjtő udvarban (Klinger Henrik utca 1291/25 hrsz. – a volt Lenfonógyár területén) zsákra cserélhető. Amennyiben térítésmenetesen biztosított matricák száma nem elegendő, a zöldhulladékos gyűjtőzsákot a hulladékgyűjtő udvarban, valamint a Vas és  Háztartási Boltban (Petőfi tér 3.) lehet megvásárolni.