Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 14. péntek | Vazul napja

Hírek

 

Bio cseresznye és meggy vásár több újdonsággal a Mentáskertben

2023. június 19.

Ezen a héten újra előrendelhető bio cseresznye és meggy, de több újdonságra, így helyben készült házi tésztára és frissen szedett gombákra is számíthatunk a Mentáskert piacon a Faluház udvarán.

Ezen a héten csütörtökön is érdemes ellátogatni 14 órától a Mentáskert piacra, ugyanis átvehetők a bio cseresznyék és a meggyek, melyek IDE kattintva rendelhetők meg kedden 18 óráig. A múlt héten érkezett cseresznyéket leteszteltük, látványra és ízre is a megígért minőséget kaptuk. Ezúttal a következő árakon rendelhetjük meg a gyümölcsöket:

Bio cseresznye:
1 kg-os cseresznye kiszerelés: 1800 Ft
5 kg-os cseresznye kiszerelés: 8000 Ft (5 kg-os kiszerelés esetén ládát nem tudunk adni!)
10 kg-os cseresznye kiszerelés: 15 000 Ft (ha ládát is kér, az +1000 Ft)

Meggy:
5 kg-os meggy kiszerelés: 5000 Ft (5 kg-os kiszerelés esetén ládát nem tudunk adni!)
10 kg-os meggy kiszerelés: 9 000 Ft (ha ládát is kér, az +1000 Ft)

Bio meggy:
5 kg-os biomeggy kiszerelés: 6500 Ft (5 kg-os kiszerelés esetén ládát nem tudunk adni!)
10 kg-os biomeggy kiszerelés: 12 000 Ft (ha ládát is kér, az +1000 Ft)

Múlt héten már találkozhattunk Gulyás István 100%-os zöldség és gyümölcsleveivel, amiket hőkezeléssel tartósítottak és aszeptikus bag in box csappal ellátott zacskóban vihettünk haza. A különböző ízkombinációkat előre megkóstolhattuk, hogy az ízlésünknek legmegfelelőbb kerüljön otthon a poharunkba. A termelő azonban nem csak az egészséges nedűkkel, hanem a frissen szedett gombáival is levett minket a lábunkról. A fehér csiperke gombát 1200 Ft/kg, a barna csiperkét 1500 Ft/kg a különleges shiitake gombát, aminek gyógyhatásairól ITT olvashatnak, 5000 Ft/kg áron tudjuk megvásárolni. A friss shiitakenak nem tudtunk ellenállni, vajon, pirítva, szélesmetélttel, Fehér József gyógynövényes érlelt sajtjával a legjobb választás volt másnap ebédre.

Aki szereti a frissen gyúrt tésztát, az Ágnecz Móni segítségével elkészítheti magának, de mivel szünidő van, ezért a gyerekeinket is elküldhetjük a gyorstalpaló foglalkozásra míg mi bevásárlunk. Bizonyára élvezni fogják a kisebbek is a gyúrást, lisztezést, formázást. A foglalkozás ára 500 gramm tészta esetén 950-1450 Ft, tésztatípustól függően.

Mindenkit szeretettel várunk!