15 °C

Budakalász

2020. április 03. péntek, Buda, Richárd napja

Idősek Klubja

 

Kalászi Idősek Klubja


Intézményvezető:

Zelizi Erika

Törzsszám: 765594

Elérhetőségek:

2011 Budakalász, Táncsics u. 19.

Tel: +36 (26) 341 435
zelizi.erika@gmail.com

Bemutatkozik a Kalászi Idősek Klubja

Az Idősek Klubja hármas feladatköre, hogy gondoskodjék a klubtagok nappali ellátásáról, házi segítségnyújtásról és a szociális étkeztetés lebonyolításáról.
A mi feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, melyek lehetővé teszik számukra a korukhoz méltó derűs életet. Vigyáznunk kell rájuk, segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után megkapják azt az anyagi és erkölcsi támogatást, amellyel örömteli életet élhetnek. Mindeközben igyekszünk az ide bejáró szépkorú embereket egymásért is felelős közösséggé formálni. Az Idősek Klubjában 20 férőhelyen 20 rászorulót látunk el 8-16 óráig. Biztosítjuk a napi háromszori étkezést, a tagok szociális ügyeinek intézését, segítését, gyógytornát, orvosi előadást és a szórakozást. Mindenkinek a saját háziorvosa írja fel a gyógyszereket, az utánajárást a gondozónő intézi. A tagok átlag életkora 80 év.

A házi segítségnyújtás keretében 3 szakképzett gondozónő végzi saját környezetben, életkornak és életkörülménynek megfelelően 25 idős ellátását.
Munkájuk sokrétű: ide tartozik a vásárlás, gyógyszerfelíratás és kiváltás, mosás, hivatalos ügyek intézése, kórházba kísérés és látogatás. Az ebédet 36 helyre szállítják házhoz, 13-an elviszik intézményünkből. A segélyhívó már 42 nyugdíjasnál működik. A jelzőrendszerre a HELP-BOX-nál lehet regisztrálni, egyetlen feltétel, hogy legyen a lakásban vezetékes telefon.

Az idős emberek fontos részei életünknek és ezt érezniük is kell, hiszen szüleink, nagyszüleink mosolya és gondoskodása most is rengeteg erőt sugároz felénk, az ő kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra.

Budakalász, 2010. 04. 13.

Zelizi Erika
intézményvezető