Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

Kispálné Hoppál Hajnalka és Reikort Ildikó elismerése a Zeneiskolában

2022. június 24.

Pedagógusnapi köszöntőt tartott Budakalász városa néhány nappal ezelőtt a Faluház udvarán. A hagyományokhoz híven ezen a délutánon ismerték el a helyi köznevelésben dolgozó pedagógusok, szakemberek munkáját, és átadták a „Budakalász közoktatásáért”, valamint a „Budakalász kiváló pedagógusa” díjat. A képviselő-testület díjain kívül további elismerések is gazdára találtak. Honlapunkon a városi intézmények és alapítványaik idei díjazottjairól olvashatnak majd bővebben, összeállításunk első részében a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola két pedagógusáról írunk. 

Arany Kalász Alkalmazotti Díj 2022

Tizenkét éve alapította ezt a díjat a Kalász Művészeti, Nevelési Alapítvány kuratóriuma. Ebben az évben az alkalmazotti testület titkos szavazatai alapján a meglepően sok jelölt közül egy fúvós tanár kapja az elismerést.

A legtöbb jelölést elért kollégánk Szolnokon járta az általános és a zeneiskolát, ahonnan a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola klarinét szakára került. Felsőbb tanulmányait már Pécsett végezte és közben a szentlőrinci zeneiskolában tanított. 2000-ben friss diplomával a kezében Eredics Gábor hívására került a budakalászi zeneiskolába és azóta csak két fia születése miatt maradt távol pár évet az iskolától.

Vicces és közvetlen természete, elfogadó, bátorító és segítőkész személyisége miatt nagyon szeretik és megbecsülik Őt a gyerekek, szülők, kollégák.

Az előkészítő furulya tanítás mellett az utóbbi években egyre eredményesebben tanítja a klarinét hangszert, hiszen  felvételizője és országos verseny döntőjébe jutott növendéke is lett. A fúvós-ütős tanszak vezetőjeként több éve segíti az iskolavezetést valamint a fiatal és új kollégákat.

Hosszú évek óta a fúvószenekar motorja, a fafúvós szekció vezetője, a zenekari szereplések és táborok szervezője és lebonyolítója, zenekari pályázatok segítője, írója. Az egykori növendékekből álló Kalász Jazz Band évenkénti koncertjének segítője, szólistája és a fúvós-szekció oszlopos tagja.

Rendkívül vidám jelenléte és bolondosan évődő, ám sosem bántó viccelődése meghatározó színfoltja a nevelőtestületnek. Zengő hahotáját sokszor szinte az egész épületben hallani, el sem tudjuk képzelni a mindennapokat enélkül.

Közösségi emberként rendszeresen részt vesz az iskolai koncerteken, rendezvényeken. Az utóbbi időben egyre több szóló és kamarazenei műsorszámban vállal szerepet színvonalas játékával.

Ki másról lenne szó, mint Kispálné Hoppál Hajnalkáról, iskolánk kiváló klarinét tanáráról.

Szeretettel gratulálunk az elismeréshez!

 

Miniszter Elismerő Oklevele Reikort Ildikó részére

Kolleganőnk 38 éve tartó magas színvonalú zenetanári munkájáért, a gyermekek harmonikus személyiségformálásában, a tehetséggondozásban, a különleges fejlesztést igénylő gyermekek, tanulók segítésében végzett eredményes tevékenységéért, Kokas Klára zenepedagógiai rendszerének 23 éve tartó alkalmazásáért, a budakalászi zeneiskola szolfézsoktatásának megújításáért, a pedagógusképzésben való aktív részvételéért és innovatív saját oktatási módszerének, a ReikArt módszernek kialakításáért vette át az elismerést.

Hermeszné Uracs Mónika intézményvezető