Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

Ünnepi megemlékezés és alakuló testületi ülés

2019. október 23.

A mai ünnepi alakuló képviselő-testületi ülés a törvény által meghatározott napirend szerint zajlott. A képviselő-testület tagjainak és a polgármester eskütétele után Dr. Hajnal Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket.

A megválasztott városvezetők és képviselők új struktúrában képzelik el a képviselő-testület és az önkormányzat vezetését és működését. Dr. Göbl Richárd polgármester, Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek társadalmi megbízatással töltik be tisztségeiket, ezért a bizottságokban zajló szakmai munka a korábbiaknál sokkal nagyobb hangsúlyt kap. Az új munkastílus az előkészítő szakmai műhelymunkán alapul, új, egyben költségtakarékos önkormányzati működést is jelent.

Az eddigi négy helyett három szakbizottság alakult. A Pénzügyi-Gazdasági Bizottság elnöke Kóder György közgazdász; a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke Dr. Váli István építészmérnök, a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának vezetője Balogh Csaba pedagógus.

Dr. Göbl Richárd az ünnepi alkalmon elmondott beszédében hangsúlyozta: “a szabadságot ma sem adják ingyen. Most nem a tankok ellen kell harcba szállnunk, nem Molotov-koktélt kell célba juttatnunk. Az önzés, a hazugság, a becstelen gazdagodási vágy, a településeinket sújtó civilizációs problémák állítanak falat elénk. Ezek ellen más fegyvereket kell bevetnünk. A szabadságot most becsületes munkával, egyenes beszéddel, tudással, kitartással tudjuk megvédeni. Önök, a választás során a neveink elé rakott X-szel felhatalmaztak minket, hogy így, és ezért dolgozzunk.”

Az alakuló képviselő-testületi ülést követően kiállításmegnyitón vehettek részt az érdeklődők. A „Törött rácsok” címmel a kávézóban kiállított tárlat képanyagát Lehel Jenő készítette. Az amatőr fotós korabeli felvételei több, mint harminc évig egy láda mélyén pihentek. Az ünnepi műsoron fellépett Lázár Csaba, Kazinczy-díjas színművész, Kiss László, népzenész, valamint a Lenvirág táncegyüttes művészeti vezetői: Mohácsy-Kisfalusi Renáta és Husvéth Csaba. Végezetül a résztvevők egy korabeli Csepel teherautó felvezetésével, fáklyákkal az Omszk-parkba vonultak a József Attila és Tanító utcákon át. A kopjafánál az ’56-os hősök tiszteletére koszorút helyezett el Göbl Richárd polgármester, valamint Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek. A német nemzetiségi önkormányzat részéről Lávinger Ildikó és Harmati Lajos képviselők, a szerb nemzetiségi önkormányzat képviseletében pedig Mirkovits Katalin és Roczkó István képviselők helyezték el a megemlékezés virágait.