Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Növény cserebere: március 14!

2024. március 05.

Március 14-én, 16 órától 18 óráig a Mentáskert Termelői Piacon növény csereberét tartunk.

Itt a tavasz, a növények átültetésének időszaka. Amik tőosztással szaporíthatók, gyakran több cserépbe kerülnek, a gumós növényekből is gyakran lesz több cserép és a letört, meleg szobában kigyökereztetett ágak is saját edényt kapnak. Mire végzünk a munkával, lényegesen több cserepes növényünk lesz, mint amit a teleltetésből előhoztunk és sokszor már tavasszal kérdéses, hogy ősszel hova fogjuk a cserepeket a hideg elől bepakolni.

Emellett ki ne vágyna új növényekre? A tíz tő csokrosinda vagy szobafikusz helyett új növényekkel is feldobhatnánk a nappalit vagy teraszt, arról nem is beszélve, hogy a megvásárolt növények mekkora hányada marad a gondoskodásunk mellett ugyanolyan szép, mint amikor hozzánk került.

Cseréljünk el néhány növényt, osszuk meg egymással a felesleges szaporulatot, március 14-én ne csak bevásárlókosárral, hanem pár tő növénnyel érkezzünk a Mentáskertbe. Két szabályt kell csak betartanunk: minden növény legyen egészséges, amit elhozunk, illetve a cserebere alkalmával árusításra nincs lehetőség.

A részvételhez nem szükséges előzetes regisztráció, azonban kérjük, az alábbi kérdőíven jelöljék be, hogy hány növénnyel érkeznének, hogy a lehető legjobban megszervezhessük az eseményt.