Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Litván és kínai siker a Lupa-tónál rendezett nemzetközi tornán

2022. augusztus 15.

A férfiaknál litván, a nőknél kínai győzelemmel ért véget a budakalászi Lupa-tónál megrendezett nemzetközi strandröplabda Futures Pro Tour-verseny. Az ezzel párhuzamosan megrendezett U20-as MEVZA-torna magyar sikerrel zárult, miután a lányok mezőnyében Gubik Hanna és Vasvári Zsófi diadalmaskodott.

A férfiaknál a döntőben a második helyen kiemelt – a negyeddöntőben a Hajós Artürt és Stréli Bencét búcsúztató – litván Patrikas Stankevicius és Audrius Knasas páros két játszmában kerekedett a hatodikként rangsorolt ukrán Gyenyisz Gyenyiszenko, Vlagyiszlav Jemeliancsik kettős fölé. A harmadik helyet játék nélkül szerezte meg a lengyel Jedrzej Brozyniak és Piotr Janiak, mivel cseh ellenfeleik már az elődöntőre sem tudtak kiállni. A nőknél kínai házidöntőt vívtak: a hetedik helyen kiemelt Cseng Csin-csin és Vang Hszin-hszin honfitársaikat, az elsőként rangsorolt Hszia Hszinji, Lin Mej-mej kettős győzték le hatalmas csatában, 57 perc alatt. A bronzérem a 11. helyen kiemelt osztrák Franziska Friedl és Katharina Holzer nyakába került.

A hölgyek mezőnyében a magyar bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra, Villám Lilla páros a főtáblán kezdte meg a szereplését, de két cseh párossal szemben is alulmaradtak, így elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Forrás és fotók: hunvolley.hu