Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Május 24-én Berdó lakossági fórum, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2023. május 19.

Május 24-én szerdán 17 órától lakossági fórumot tartunk a Kalász Suli ebédlőjében. A találkozón két fontos téma, az egyirányúsítás tapasztalatai, valamint a gyalogos átjáró és közösségi gyümölcsös tervei biztosan terítékre kerülnek.

A fórumon szeretnénk összegezni a Felsővár és a Kálvária utca egyirányúsításának eddigi tapasztalatait. A meredek Kálvária és a Felsővár utcák szűk keresztmetszete, a járdák hiányosságai balesetveszélyt jelentettek, és az előkészítő munka után tavaly ősszel a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében döntött az egyirányúsításról a Képviselő-testület.

A fórumon a Cseresznyés utcai gyalogos átjáró és a közösségi gyümölcsös ügye is terítékre kerül.  A Berdón nagyon messzire esnek egymástól a gyalogos közlekedést segítő összekötő utcák, amin a Budai út vagy a HÉV felé haladhatunk. A Gerinc és a Gyümölcs utcákat összekötő Áfonya és Cseresznyés utcák között például 600 méter a távolság, ami hatalmas kerülőre kényszeríti a gyalogosokat, akik így nagyobb eséllyel ülnek autóba. A „Berdó gyalogos tengely” várostervezési koncepció az ideális nyomvonalon, a Berdó utcától lehetővé tenné a Kalászi HÉV állomás kerülők nélküli gyalogos elérését. A Cseresznyés utca előtti vékony utcácska ezt a megoldást szolgálná és emellett gyümölcsfákkal is beültetnénk. Az önkormányzati terület így kettős célt szolgálhat: segítené a gyalogos közlekedést, gazdagítaná a várost egy kellemes gyalogos sétánnyal és a közösségi gyümölcsös terve is megvalósulhatna. A témáról ITT írtunk bővebben.

Fotó: unsplash.com