Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Holnap Budakalászon is pedagógussztrájk lesz! – FRISSÍTVE

2022. október 04.

2022. október 5-én, szerdán 8:00 és 10:00 óra között országos pedagógussztrájk lesz. Az előzetes információk alapján a Kalász Suli tantestületéből előreláthatóan 40, a Patakpart Iskolában 2, a Szentistvántelepi Általános Iskolából pedig 42 pedagógus, illetve iskolai dolgozó vesz részt az országosan meghirdetett munkabeszüntetésben. A budakalászi, önkormányzati fenntartású óvodák közül a Telepi Óvoda 15  munkatársa csatlakozik a sztrájkhoz. A Nyitnikék Óvoda két telephelyén nem lesz demonstráló óvónő, de jelezték, hogy szolidaritást vállalnak a sztrájkolókkal. A budakalászi bölcsődékben nem lesz munkabeszüntetés.

Az oktatási intézmények tájékoztatták a szülőket a sztrájkról. A reggeli órákban a sztrájkoló pedagógusok nem veszik fel a munkát, oktató-nevelő tevékenységet nem végeznek, de az iskolában tartózkodnak. Az iskolákban az oktatás 10:00 órától az órarend szerint zavartalanul halad tovább. Az étkezés is a megszokott rendben történik majd és a délutáni foglalkozásokat is megtartják.

A szülők szeptember 12-én reggel, a Szentistvántelepi Általános Iskola pedagógusai mellett kiállva szolidaritási megmozdulást hirdettek. A szülők hangsúlyozták: a tanárok polgári engedetlenségi akciója jelenleg az egyetlen törvényes lehetőség, hogy az oktatási feltételek és a munkakörülmények javítása érdekében hallassák hangjukat. A reggeli élőlánc idején 216 szülő írta alá a Verebélyi Gábor Ákos tankerületi igazgatónak írt levelet.

FRISSÍTÉS: olvasói képeket kaptunk arról, hogy mi történt szerdán reggel a Kalász Sulinál.

A Nyitnikék Óvodában sztrájk nem volt, de abban egységesek az intézmény dolgozói, hogy változásra van szükség az oktatásban. Az ügy melletti kiállásukat kockás ing viselésével fejezték ki.