Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. szeptember 26. szombat | Jusztina, Pál napja

Hírek

 

Szúnyogügy: közösen kértek segítséget a dunakanyari polgármesterek

2020. augusztus 05.

Kezdeményezésünkre Budakalász Leányfalu, Óbuda, Pomáz és Szentendre polgármesterei közös levélben kértek gyors és hatékony beavatkozást az egyre elviselhetetlenebb dunakanyari szúnyoginvázió miatt  Pintér Sándor belügyminisztertől és a szúnyoggyérítésért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjétől. 

A polgármesterek jelezték, hogy a vérszívók nem csupán a késő délutáni és esti órákban, hanem már napközben is ellehetetlenítik az itt élők számára a szabadban való tartózkodást.

Jelezték, hogy a térségben a turizmus meghatározó bevételi forrást jelent, amelyet eddig a járványhelyzet hozott nagyon nehéz helyzetbe, most pedig a szúnyogok miatt maradnak el a vendégek.

Mivel a mindenki által preferált biológiai gyérítés a tapasztalatok alapján nem volt elég hatékony, azt kérték, hogy a Tisza menti településekhez hasonlóan mielőbb végezzék el a légi-kémiai védekezést a dunakanyari településeken is, miután a Nemzeti Népegészségügyi Központ nemrég ideiglenesen engedélyezte a légi-kémiai szúnyogirtást.

Fotó: katasztrofavedelem.hu